Verhetetlen a székkutasi kocsmai kampánybeszéd

Index/Havaria
2014.09.08. 09:09 Módosítva: 2014.09.08. 09:22

Egy kocsmában merült fel az ötlet Farkas Józsefben, hogy elindul a Csongrád megyei Székkutas polgármesteri székéért. A 40 éves közmunkás férfi a kampánybeszéd új dimenzióit nyitotta meg a rövid videóval.

Farkas József kampánybeszéde

A Vasarhely24.hu szerint a férfi ekkor még nem tudta eldönteni, hogy komolyan gondolja-e az indulást, vagy csak a viccpártok palettáját színesíti, ám végül az előbbi mellett döntött: elmondása szerint az induláshoz szükséges 59 aláírás felét már össze is gyűjtötte a 2100 fős községben.

A legfőbb ígérete szerint a közmunkások:

  • minden hónap 2-áig megkapják a fizetésüket,
  • Erzsébet-utalványt is kapnak

Segítene Lázárnak

A Hódmezővásárhelyi járásban lévő település jelöltjének a kampányvideója mellett a szórólapja is rendhagyó. Az elütéseket és a szókihagyásokat merészen kombináló szöveg megemlíti Lázár Jánost is, akinek Farkas a maga módján felajánlotta segítségét. Eszerint, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter néhány milliót dobna ki az autójából, akkor ő azt segítene összeszedni.

„a demokrácia fényében adják nekem ezt    lehetőséget.ne   erre 2014 szept  08     16 oráig van lehetőségük”

– győzködte a választókat szórólapján Farkas, aki szerint esélyeit leginkább a választók félelme rontja. Úgy gondolja, sokan nem merik aláírásukat adni az indulásához, mert attól tartanak, hogy akkor nem kapnának tüzifát.

A székkutashoz tartozó Kakasszéken élő férfi egyébként a Vasarhely24.hu szerint már korábban sem idegenkedett a közügyek nyilvános megvitatásától: legutóbb a közmunkások gyerekeinek járó tankönyvekkel kapcsolatban tett fel kérdést egy lakossági fórumon Lázárnak.