Oszkár
20 °C
29 °C

Kirúgták az alpolgármestert, mert a polgármester ellen indul a választáson

2014.09.09. 18:01

Rendkívüli ülésen azonnali hatállyal felmentették tisztségéből Horváth Tibort (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye alpolgármesterét, mert a jelenlegi polgármester ellen indul az októberi önkormányzati választáson a Nógrád megyei városban.

Kiss László, Bátonyterenye aljegyzője az MTI-nek elmondta: 10 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hozták meg a határozatot Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára. Nagy-Majdon azzal indokolta az előterjesztést, hogy az alpolgármester elvesztette a bizalmát. 

Horváth Tibor az MTI-nek elmondta, jobboldali, Fidesz-érzelmű volt, és az is marad, de "megkötözött kézzel, bekötözött szájjal" nem lehet sokat elérni egy városban, hatáskörét, mozgásterét ugyanis minimálisra csökkentették.

Múlt hétfőn még tárgyalt a polgármesterrel, de a beszélgetés arról győzte meg, hogy a városvezető nem számít a munkájára. Másnap kérte ki az ajánlóíveket - tette hozzá.

A felmentett alpolgármester azt is elmondta: csütörtök reggelre purhabot fújtak a lakásánál parkoló hivatali autója kipufogójába, hétfőn pedig azért nem tudott elmenni a rendkívüli ülésre, mert felgyújtották méhkaptárait. A tűzvizsgálat szerint szándékos tűzokozás történt, ezért rendőrségi feljelentést tett.

Horváthot a pártból is kizárják. A felmentett Horváth Tibor helyett Gembiczki Ferencet bízták meg az alpolgármesteri feladatok ellátásával a választásokig.

A nograd.24 hírportálnak Nagy-Majdon József polgármester azt mondta, valóban volt konfliktus, feszültség kettejük között, és azért ingott meg a bizalma Horváth Tiborban, mert vele szemben indul a polgármesteri székért. A polgármester hozzátette, nem tudja, hogy az alpolgármester miért lépett vissza attól, hogy fideszes színekben induljon a választáson. 

A volt alpolgármester független polgármesterjelöltként indul az októberi választáson, a Fidesz-KDNP jelöltje a jelenlegi polgármester. Rajtuk kívül a DK-MSZP, a Jobbik és a Bátony S. SZ. K.E jelöltjeire lehet majd szavazni.