A Debreceni Egyetem exsajtófőnökének cége nyerte az egyetem közbeszerzését

2014.09.09. 17:42

Hétfőn arról írtunk, hogy a Debreceni Egyetem közbeszerzést írt ki az egyetem sajtóirodájához és az intézményi PR-hoz kapcsolódó médiastratégia-alkotási, médiatervezési szolgáltatások, hírügynökségi tevékenységet ellátására, amelyet a Clarbis Kft. nyert meg, amelynek ügyvezetője M. Tóth Ildikó, aki cikkünk szerint az egyetem sajtófőnöke volt.

A cikk megjelenése óta megkaptuk az egyetem válaszát, amelyből az derült ki, hogy M. Tóth Ildikó valóban az egyetem sajtófőnöke volt, azonban megbízási szerződés keretében, vállalkozóként végezte feladatait, ez a szerződés pedig 2014 augusztusában lejárt.  A közbeszerzésben meghatározott feladatot pedig 2014 szeptemberétől kezdődő 30 hónapos időtartamban kell ellátni.

Az egyetem azt írta, a közbeszerzés előkészítése és lebonyolítása során az összeférhetetlenségi szabályokat betartotta, a Clarbis Kft. ügyvezetőjét vagy alkalmazottjait az eljárás előkészítésébe nem vonta be.  Az egyetem szerint az egyetemi telefonkönyv a szerződések időtartama alatt a szerződés alapján az egyetemnek dolgozó személyek elérhetőségét is tartalmazza. 

M. Tóth Ildikó neve annak ellenére volt a telefonkönyvben, hogy már nem az egyetem sajtófőnöke, mi ez alapján következtettünk arra, hogy ilyen minőségében nyert a cége a közbeszerzésen. Viszont mivel már nem az egyetem sajtófőnöke, cége nem törvénysértő módon nyert a pályázaton.