Falus szerint sikeres a kampánya, mert egyre többen felismerik az utcán

2014.09.09. 07:19

Ezt a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc mondta az MTI-nek. 

Falus azt is mondta, hogy a program, amit meg akar valósítani, 1200 milliárdba kerül. Ehhez szerinte megvannak a források, csak bizonyos fejlesztések között kellene fontossági sorrendet meghatározni.

És hogy mit valósítana meg a következő, ötéves ciklusban reálisan?

  • Rendbetenné a 3-as metrót
  • Megépítettetné a P+R parkolókat

Falus Ferenc szerint az elmúlt négy évben mindenre volt pénze a kormánynak, amire akart.

Meg kellene kérdezni a fővárosiakat, mit tartanak fontosnak, hogy biztonságosan lehessen közlekedni vagy egy újabb stadion épüljön - közölte. 

Szerinte vannak olyan programelemek, amelyek pár millió forintból megvalósíthatóak, ezek között említette a civil szervezetek, az alternatív kultúra támogatását.

    Ez egy vízió, hogy milyen irányba képzeljük el a város fejlesztését

- jellemezte programját.

Arra a felvetésre, hogy Tarlós István főpolgármester szerint a főváros nem adhat adókedvezményeket, Falus Ferenc azt mondta, a főváros visszatéríthet költségeket, olcsóbban adhat bérbe ingatlanokat, a kommunális adóból adhat kedvezményt. Úgy látja, van lehetősége a fővárosnak, hogy segítse a vállalkozásokat.

Arra a kérdésre, ha a megválasztják, hogyan képzeli az együttműködést ellenzéki politikusként a kormánnyal, Falus Ferenc azt mondta, az ellenzéki pártok jelölik, de megválasztása esetén az egész főváros képviselője lesz. Debrecen fejlődött akkor is, amikor nem a Fidesz volt hatalmon, Szeged is fejlődik - mondta.

Beszélt arról is, hogy nagyon keveset költ a kampányára, amelynek költségeihez egyharmad-egyharmad részben járulnak hozzá az őt jelölő pártok. A kampányát sikeresnek ítélte eddig, hiszen egyre többen ismerik fel az utcán, egyre több levelet kap. Az esélyeit firtató kérdésre azt mondta: "győzni fogunk".

"Úgy nézek ki, mint aki korlátozva lenne?" - kérdezett vissza arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint a jeges vödrös videó után korlátozták stábja önállóságát. Azt elmondta ugyanakkor, hogy volt változás a stábjában, de az nem állt szoros összefüggésben a videóval.

Falus Ferenc beszámolt arról, hogy ő vezeti az Együtt-PM kompenzációs listáját, és arra készül, hogy részt vesz a közgyűlés munkájában.