16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Hiszékeny Dezsőnek eddig tartott a parlamenti védelem

2014.09.09. 18:30

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága Hiszékeny Dezső képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja. Vejkey Imre a zárt ülésen született határozatról közölte: öt igennel, egy tartózkodás mellett hoztak döntést a szocialista politikusról, aki a legfőbb ügyész szerint Hiszékeny Dezső ügyében közvádas bűncselekmény alapos gyanúja merült fel.

Amúgy az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, és ő is a mentelmi jog felfüggesztését kérte, írja az MTI.

Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. A megalapozott gyanú szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy olyan használaton kívüli üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg. 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján ötmillió forintot kért azért, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő üzlethelyiség bérleti jogát a bérlemény üzleti hasznosítását tervező embernek juttassa. A pénzt a közlemény szerint nem adták át. 

A szocialista politikus kedden újságíróknak azt mondta: nem követett el bűncselekményt, és véleménye szerint az ügyészség politikai megrendelésre cselekszik. Előre megtervezett forgatókönyv szerinti akcióról van szó, amelyben manipulatív eszközöket használnak - tette hozzá.

No, no, no no

A keddi bizottsági ülésen megtárgyalták négy LMP-s képviselő fellebbezését is, amelyet a Kövér László házelnök által kirótt bírság ügyében tettek, miután a paksi bővítés ellen tiltakoztak. A fellebbezést elutasította a testület.

A Hiszékeny Dezső körüli színjátékot a Fidesz rendezi, amelyhez az ügyészség asszisztál. Az akcióval és annak időzítésével a választási eseményeket, eredményeket akarják befolyásolni, írja közleményében az MTI.

A XIII. kerület a béke szigete. Ez a mostani, a nyugalmat megzavaró, lejárató kampány még egy ok arra, hogy az ott élők - mint már annyiszor - újra az MSZP és a helyi civilek közös jelöltjeire szavazzanak.  • Hírek
  • Hírek