Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Tíz év fegyház a szegedi posta kirablójának

2014.09.09. 11:38

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2013 nyarán kirabolt egy postahivatalt a csongrádi megyeszékhelyen, adta hírül az MTI. A táblabíróság fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban már ötször büntetett, jelenleg 46 esztendős hódmezővásárhelyi férfit.

A férfi a szegedi Olajbányász téri hivatalt rabolta ki úgy, hogy korábban bombautánzatot készített: gyógyszeres dobozra sötét szigetelőszalaggal ráerősítette a mobiltelefonját. Amikor a postai alkalmazotthoz lépett, a készüléken bekapcsolta a világítást, olyan hatást keltve, mintha élesítette volna a szerkezetet, és közölte az alkalmazottal, adja oda a pénzt, mert különben robbantani fog.

A vádlott a postavezetőnek is megismételte a fenyegetést, hozzátette: neki úgyis mindegy, mert rákos, és csak napjai vannak hátra. A férfi több mint 1,3 millió forintot zsákmányolt, és gépkocsival menekült el a helyszínről. A postai alkalmazottak a vádlott távozása után nyomták meg a riasztógombot.

A férfi egy éjszakát Hódmezővásárhelyen töltött, majd amikor meglátta a rendőrség felhívását az interneten, menekülni kezdett, a rendőrök végül egy siófoki nagyáruház parkolójában fogták el. Az elrabolt pénzből 210 ezer forintot találtak meg nála.

A táblabíróság döntésével súlyosbította a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében a vádlottra kiszabott nyolc és fél éves szabadságvesztés büntetést. Hegedűs István tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, a vádlott büntetett előéletű, a fegyveres rablást két büntetőeljárás hatálya alatt és egy korábbi büntetéséből szabadulva a próbaidő lejárta után pár nappal követte el.