Azért 48 perc alatt ért ki a mentő, mert rossz helyre hívták

2014.09.10. 15:56 Módosítva: 2014.09.10. 15:57

Téves címet adtak meg, ezért telt 48 percébe a mentőknek, míg kiértek egy Budapest belvárosában rosszul lett emberhez, állapította meg az Országos Mentőszolgálat.

A Blikk írt arról, hogy egy férfi szombat este összeesett az utcán az Erzsébet körút és a Király utca kereszteződésének közelében lévő szórakozóhely előtt. A férfi egy telefonfülkéből lépett ki, amikor összeesett, fennakadt a szeme, és szakadt róla a víz. Egy fiatalokból álló társaság ezért szívinfarktus gyanújával hívott hozzá mentőt.

Egy mentőautó nem sokkal a hívás után feltűnt a környéken, de szirénázva elszáguldott mellettük. A földön fekvő emberen végül egy arra járó tűzoltóautó személyzete segített. 

  Mint megtudtuk, az eset az Erzsébet körút 56. szám alatt lévő Négyes hatos nevű kocsma előtt történt. A mentőt este fél tízkor hívták, és az végül 22:18-kor ért oda.

Az első segélyhívásnál a bejelentő téves címet adott meg,  a mentőket a Király utca 56.-hoz riasztotta, ahol az odaérkező egység nem talált beteget,  közölte az OMSZ a segélyhívás visszahallgatása után. Az OMSZ szerint a későbbi, ismételt hívás, illetve a helyszínen elsősegélyt nyújtó tűzoltóktól kapott információ már tartalmazta a helyes, Erzsébet körúti címet.

A mentők végül itt megtalálták a fiatalembert, akit kórházba szállítottak, de ő onnan még a betegátadás előtt önkényesen eltávozott, írta a mentőszolgálat.