Elakadt Kovács Béla kémügye Brüsszelben

2014.09.10. 07:46

Új helyzetet teremthet az ügyészség szerint kémkedéssel gyanúsítható Kovács Béla ügye az Európai Parlamentben (EP), a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyaló parlamenti bizottság munkáját ugyanis hátráltatja, hogy egyelőre tisztázatlan, milyen nyomozati dokumentumokba kaphatnak bepillantást anélkül, hogy ezzel államtitkot sértenének, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerdai cikke szerint Brüsszel egyelőre nem fér hozzá azokhoz az anyagokhoz, amelyek alapján el tudná dönteni, jogos-e a magyar ügyészség Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztésére vonatkozó kérése, de a legfőbb ügyészség folyamatosan egyeztet ezzel kapcsolatban az EP-vel.

Polt Péter legfőbb ügyész az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt kérte Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését Martin Schulztól, az EP elnökétől. A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel Moszkvába látogat