Hé, biztos úr, itt maradt a bizonyíték!

2014.09.12. 09:12
A HÖK-ös szervezők találták meg és vitték a rendőrség után a fonyódligeti erőszakoló SD-kártyáját, melyen a bűncselekmény közben az áldozatról készített 100-150 fotó is volt. K. Sándor Szilárd úgy erőszakolt meg egy elsőéves lányt, hogy közben ott volt a táborban a saját barátnője is.

Vagy elképesztő hibát követett el a rendőrség, amikor a Fonyódligeten történt nemi erőszak után a gólyatáborban helyszínelt, vagy valaki bizonyítékokat akart eltüntetni. A rendezvény szervezőit jól ismerő forrásunk beszámolója alapján úgy tűnik, a rendőrök K. Sándor Szilárd szállását átkutatva nem gyűjtöttek össze minden bizonyítékot.

Nem találták meg például azt az SD-kártyát, melyen a megerőszakolás közben készített vagy száz fotó volt. Úgy kellett azt a szervezőknek a rendőrök után vinni.

Az Index írta meg múlt héten, hogy az erőszakoló az egész aktus alatt fotókat készített, és a fényképezőgép SD-kártyáján nagyjából 100-150 kép található. K. ezekkel akarta zsarolni a lányt, hogy ismét szexre tudja kényszeríteni. A kiérkező rendőrök ugyan átkutatták K. szállását, de a fényképeket tartalmazó adathordozó csak később, a távozásuk után került elő. Forrásunk szerint a HÖK-ös szervezők bukkantak rá a fontos bizonyítékra, és vitték azt a gólyatábort felügyelő biztonsági cég képviselőjével közösen a rendőrök után.

Egyáltalán nem szokatlan, hogy a rendőrség kevésbé alapos, ha családon belüli vagy nemi erőszakról van szó. Nőjogi szervezetek beszámolóinak visszatérő eleme, hogy a hatóságok más bűncselekményekhez képest jóval kevésbé veszik komolyan az ilyen eseteket. Például nem gyűjtenek be minden bizonyítékot, fontos tanúkat nem hallgatnak meg, és hibáktól hemzsegő nyomozati anyagot készítenek. 

A kiérkező rendőrök ugyanakkor forrásunk szerint maguk is láthatóan fel voltak háborodva a bűncselekmény miatt, sőt, K. Sándor Szilárdra utalva azt kérdezték a szervezőktől, hogy

Miért nem ástátok el?

Rejtély tehát, vajon hogyan és miért, saját hibájából vagy más okból nem találta meg a rendőrség azt a bizonyítékot, mely alapján a nemi erőszakon kívül további bűncselekményekkel is meg lehet majd vádolni K. Sándor Szilárdot.

Ott volt a barátnő is

A fonyódligeti erőszak körüli furcsaságokat tovább növeli, hogy K. úgy erőszakolt meg egy elsőéves lányt, hogy eközben ott volt a táborban saját barátnője is. Egyik forrásunk szerint a barátnő is a rendezvény lebonyolításában vett részt, de nem HÖK-ösként. Ugyancsak ott volt végig a barátnő testvére, aki az ELTE idei gólyatáborait szervező cégnek dolgozik.

A gólyatáborok szervezési ügyeire rálátó egyik egyetemi forrásunk szerint K. a barátnőjétől és a cégtől is függetlenül, az ELTE TÓK hallgatói önkormányzatának oldaláról vett részt a szervezésben. Vagyis ha más cég felel a táborért, K. sajnos abban az esetben is a helyszínen lett volna. Az egyetemen jelenleg zajló belső vizsgálat a cég felelősségét várhatóan nem fogja megállapítani, az ELTE az ő munkájukkal elégedett volt.