Nézzük: mi mindent öntött el a víz a nagy zivatarok után?

2014.09.12. 19:32

Víz alá került Magyarország pénteken – napközben szinte az ország egész területén esett, és az Időkép.hu adatai szerint még az esti órákban is felhők borították az egész Dunántúlt, a Duna-Tisza-közét és Észak-Magyarországot.

Az olykor heves, intenzív esőzés sokfelé okozott károkat, közlekedési és egyéb nehézségeket. Budapesten ismét beázott a Kálvin téri metróállomás, míg a 4-es metró kelenföldi végállomásánál hatalmas kacsaúsztató keletkezett. A főváros tömegközlekedése is akadozott délelőtt az eső miatt, de Budán volt olyan hely, ahol egy autó is elakadt az eső után felgyülemlett vízben, írja a Velvet.

1453364 10201951162739190 3314428159776238961 n

A Borsonline információja szerint a Péterfy Sándor utcai kórház pincéjét ezer négyzetméteren öntötte el a víz, emiatt több műtét elmaradt. A csepeli Zrinyi utcában egy törött szennyvízcső miatt szakad be az út, hatalmas krátert ütve a felszínen, és szintén beszakadt az úttest a VII. kerületben, a Munkás utcánál.

Péntek reggel a XIII. kerületi Béke téren legalább ötven centiméter magasan állt a víz, és betört egy józsefvárosi és egy ferencvárosi vendéglátóhelyre is.

Az ország más területein is komoly problémákat okozott a heves és intenzív esőzés. Árhullám indult a Zalán és a Murán, négy helyen védekeznek a Kis-Balatonnál, Zalában a Principális-csatornán vannak súlyos gondok, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel a Nagybakónakra és Kisrécsére vezető út egy-egy szakaszát lezárta. Alsórajkon kitelepítettek egy családot az áradás miatt elöntött házukból.

Az esővíz Somogy több településén pincékbe tört be, elárasztotta a kerteket, udvarokat. Balatonlellén a felgyülemlett csapadék lakóházakat veszélyeztetett, ezért a balatonboglári tűzoltók a katasztrófavédelmi megbízottal közösen homokzsákokból ideiglenes gátat emeltek két épület védelmére. Csurgón a medréből kilépő Máriás patak kerteket öntött el, a víz méhkaptárakat is veszélyeztetett.

Balassagyarmaton nyolc utcát kellett homokzsákokkal védeni a víztől. 

Az első elmosott két NB II.-es és egy szombatra tervezett NB I.-es meccset is.

És ráadásul, nézzék csak, Miley Cyrusnak ezen a képén is csupa víz szinte minden.