Fegyelmiket indít az ELTE gólyatábor-ügyben

2014.09.13. 09:49 Módosítva: 2014.09.13. 11:05

Csaknem kétszáz embert hallgattak meg szóban vagy írásban az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszak miatt indított tényfeltáró vizsgálat során, és ez egyetem vezetése már tudja, kik ellen kell megindítani a fegyelmi eljárásokat, közölte a Magyar Nemzettel az ELTE vezetése. Neveket egyelőre nem árultak el.

Egyelőre sem hallgatót, sem oktatót nem bocsátanak el az intézményből, ilyen lépés majd csak a fegyelmi lefolytatása nyomán merülhet fel. A vizsgálati jelentést csak a hét végén tekinti át a rektori vezetés, a konkrét intézkedésekről így jövő hét elején sajtótájékoztatón számolnak majd be.

A nemi erőszak augusztus végén történt az ELTE-TÓK gólyatáborában, Fonyódligeten. Az elkövető a tábor egyik szervezője és fotósa, a 38 éves K. Szilárd volt, akit korábban már egyszer elítéltek nemi erőszak miatt.  A gyanúsított beteges hajlama ráadásul ismert volt a karon: Galántai Tamás, a TÓK hallgatói önkormányzatának elnöke, a tábor főszervezője elismerte, tudott a férfi előéletéről. Emellett Mikonya György, a kar dékánja a Nemzetnek megerősítette, hogy fotós körökben, illetve az egyetem bölcsészkarán ismert volt a férfi múltja.