Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Elfoglalták a Nyugati felüljárót, oszlattak rendőrök

2014.09.17. 19:02
Néhány tucat tüntető zárta le szerda délután a Nyugati téri felüljárót. A devizahitelesek érdekeiért demonstrálók ugyan előre bejelentették a tüntetésüket, de arra nem volt engedélyük, hogy egy autóval keresztbe állva lezárják a felüljárót. A rendőrség fél hatra feloszlatta a demonstrációt, és elvezette a főszervezőt.

Vonulásos tüntetést tartott szerda délután néhány tucat hitelkárosult, aki a kormány devizahiteleseket érintő politikája miatt és a bankok ellen tiltakozott. 

A vonulásos demonstrációt korábban bejelentette a rendőrségen Póka László, a Nem adom a hazámat mozgalom vezetője. A nagyjából három tucat tüntető  egy kispesti bankfióknál kezdte a tüntetést, majd később a Nyugatihoz ért, ahol több autóval elállta az utat. 

A rendőrök 17 óra után elkezdték a Westend irányából a Bajcsy-Zsilinszky út felé terelni a tüntetőket, a tüntetést pedig feloszlatták, írta a Hvg.hu. Ezután újraindulhatott a forgalom a felüljárón.

A Hír 24 azt írta, hogy nagyjából harminc tüntető volt a helyszínen, köztük Budaházy György. Ők főleg a hídon ücsörögtek, majd a rendőrök igazoltatták őket és elkezdték lépésben leszorítani őket. A főszervezőt igazoltatás után elvezették a rendőrök, a hídon keresztbe fordított autót tréleren szállították el.

A történtekkel kapcsolatban kerestük a BRFK-t is, amely annyit közölt, hogy a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt egy 41 éves budapesti férfit előállított a rendőrség.