Semjén: az Index, az MSZP és a DK összehangolt támadást indított

2014.09.17. 19:58
A baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen - reagált Semjén Zsolt az Index cikke alapján kirobbant ügyre. A kormányfő-helyettes úgy látja, hogy az Index átvette a külföldi titkosszolgálatok dezinformációit.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes is elmondta szerdán Nyírbogáton a véleményét arról, hogy az Index cikke szerint (a folytatás pedig itt olvasható) az ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot. 

Semjén szerint valójában arról van szó, hogy az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján" támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen.

A kereszténydemokrata politikus az Index cikkére reagálva elmondta, a szomszédos országokban működő „kevésbé baráti" titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására. Ezeknek a titkosszolgálati akcióknak lényege Semjén szerint, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül – magyarázta.

„Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket" - mondta Semjén Zsolt, majd hozzátette: 

aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.

Mit állítottunk?

Az Index kedden és szerdán írt arról, hogy az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett magyar állampolgárságot, és hogy egy egész maffia épült ennek a közvetítésére. Cikkünk szerint:

  • Csak Ukrajnából több tízezres nagyságrendben is jöhettek a hamis papíros új magyar állampolgárok.
  • A szervezők mindennek megkérték az árát, 5–30 ezer euróért (1,5–9,4 millió forintért) intéztek el egy kérelmet.
  • A hamisított ősökkel ellátott kérelmezőknek óvatos becslés szerint is legalább 80 százaléka simán megkapta magyar állampolgárságot.
  • Bemutattunk magyar állampolgárságot reklámozó hirdetést is, ahol kiemelik, hogy nem kell magyar ős vagy nyelvtudás.
  • A maffia korrupt falusi, kisvárosi polgármestereket fizetett le, később a szigorítás után hivatalnokokat.
  • A rendőrök nemrég pont az esküvőjén kapcsoltak le egy nőt, aki hivatalnokként kenőpénzt fogadott el az állampolgárságbizniszben.
  • Az állampolgárság mellett a nyugdíjjogosultsággal is csalnak.
  • Akadnak csaló-csalók is, akik beszedik a pénzt a csalás ígéretével, de nem szereznek papírt a megrendelőnek, hanem lelépnek.
  • Eközben a csalástól félő hivatalnokok valóban magyar származású határon túliak kérelmeit is visszautasítják, nehogy hibázzanak, a tisztességes kérelmezők tehát hátrányt szenvedhetnek emiatt.
  • Nem csak oroszok és ukránok, szerbek is vásárolnak kamumagyarként állampolgárságot.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy akinek tudomása van arról, hogy bűncselekménnyel szereznek magyar állampolgárságot, annak feljelentési kötelezettsége van. Ha ennek nem tesz eleget, szintén bűncselekményt követ el. Közben pedig a kormány nevében visszautasította a magyar államigazgatást ért korrupciós vádat és azt állította, ha korrupciós eset felmerült, az ellen magyar állam szerinte a legszigorúbban lépett fel.

Semjén Zsolt szerint a honosítás során az érintett többszörös szűrőn, azaz titkosszolgálati, nemzetbiztonsági, rendőrségi és államigazgatási ellenőrzésen esik át.