Nyugtatós boroskóla okozta egy tinédzser halálát

2014.09.18. 18:40

Antidepresszánsokkal kevert boroskóla okozta egy 15 éves lány halálát a borsodi Gesztelyben, ítja csütörtöki közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A tavaly áprilisi eset miatt három fiatal férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádoltak meg.

A lány a barátaival házibulizott, a bulira a fiúk vitték az italokat. Az ügyészség szerint a három – 22 és 25 év közötti – vádlott a házigazda szekrényében talált gyógyszerekkel szerette volna fokozni a hangulatot, ezért porrá zúzták azokat, és beleöntötték kétliteres flakonokba. Egy-egy palackba 10-12 szem nyugatót kevertek, de volt, hogy közvetlenül a poharakba tették a szert, állítja a vádhatóság.

A Minap információ szerint Frontin típusú gyógyszerről van szó, amelynek betegtájékoztatójában olvasható is:

A kezelés alatt alkoholt fogyasztani tilos! (...) Súlyos következmények ritkán fordulnak elő, hacsak nem vett be egyidejűleg más gyógyszert vagy alkoholt nem fogyasztott.

A nyugtatóval kevert italokkal a bulin résztvevő lányokat is megkínálták, de az ügyészség szerint nekik nem árulták el, hogy miből tevődik össze a koktél. A 15 éves lány rosszul lett, eszméletét vesztette. A mentőket az ő szülei értesítették. Éjfél körül érkeztek a házibuli helyszínére, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A lány állítólag több pohárral is fogyasztott az italból, szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét mutatták ki.