A Fidesz támogatja a volt MSZP-s Karsait

2014.09.23. 21:12 Módosítva: 2014.09.23. 21:14

A búzaégetéséről elhíresült Karsai József, egykori MSZP-s politikus az október 12-i önkormányzati választáson a Fidesz által támogatott független képviselőjelöltként indul Battonyán - tudta meg az Origo

Karsai József politikai karrierje az MSZMP-től a Kisgazdapárton, majd az MSZP-n át vezetett a Fidesz közelébe. A 2011-ben még az Orbán-kormány intézkedései ellen éhségsztrájkot hirdető agrárszakember az önkormányzati választáson független jelöltként elfogadta a Fidesz támogatását - írják.

Az Alfahir.hu-n közzétett szórólap szerint Battonya sokat fejlődött, 5 milliárd forint értékű fejlesztés történt, és bár most nem indul újra polgármesterjelöltként, függetlenként a Fidesz támogatásával szeretne bekerülni a képviselőtestületbe.

Ars poeticáját korábban az Origónak úgy foglalta össze: "A választás semmi másról nem szól, mint pénz, pénz, pénz. Olyan ez, mint a háború".

2012-ben arról számoltunk be, hogy Karsai demonstratív öngyilkosságot kísérelt meg, egy búzamezőn találtak rá. Azt mondta, ötven szem gyógyszert vett be, mert nem tudta elviselni, hogy ártatlanul ítélték el a bíróságon.