Túl gyorsan ment a balesetező román busz

2014.09.23. 17:55

Nem talált érdemi hiányosságot a román busz hétfői balesetének helyszínén, a makói elkerülőút csomópontjánál a Csongrád megyei kormányhivatal közlekedési felügyelősége és a Magyar Közút NpZrt. megyei igazgatósága – írja az MTI.

A szakemberek a táblákban, burkolati jelekben, a burkolat állapotában és más forgalomtechnikai elemekben nem találtak olyan hiányosságot, ami a balesetet okozhatta volna. Az ok valószínűleg a nem megfelelő sebesség volt, ráadásul ködös volt az idő, emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom íveit nem tudta bevenni, és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant.

A hatóság bejelentette: kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét irányból a „60km/h-s sebességkorlátozás” és a körforgalomra figyelmeztető táblák új, sárga hátterű kiemelését és az út bal oldalán történő megismétlését.

A baleset sérültjei közül jelenleg öt embert ápolnak a szegedi traumatológiai klinikán, ők jól vannak - közölte korábban Süveges Gábor tanszékvezető főorvos. Az öt sérült közül kettőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak, de mindannyiuk állapota stabil. Négyen szerdán hazatérhetnek, egy beteg pár napra még Szegeden marad megfigyelésre.

A román busz hétfőn reggel sodródott le az útról az M43-as autópálya makói elkerülőjének körforgalmában, a földeáki lehajtónál. A kétszintes – a járművön olvasható feliratok szerint Olaszország és Románia között közlekedő - busz ablakait a tűzoltók több helyen is kitörték, azokon keresztül menekítették ki az utasokat. A busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett, és folytatták útjukat Romániába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport