János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

142 bűn, 4 akta, egy csinos nyomozónő

2014.09.24. 15:59

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügy Osztálya büntetőeljárást folytatott P. Lajos Attila ellen, aki ellen vádemelést javasoltak. A 35 éves férfit 142 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a rendőrök, írja a police.hu.

P. Lajos Attila a megalapozott gyanú szerint 2012 augusztusában egy szombathelyi kollégiumban ellopta szobatársa személyi igazolványát és lakcímkártyáját, majd adataival visszaélve országszerte több kórházba befeküdt. 2012 októberében és decemberében két különböző egészségügyi intézményben újabb két férfi személyes iratait tulajdonította el. A 35 éves férfi az ellopott iratokat felhasználva az ország különböző pontjain főként mobiltelefonokat vásárolt, illetve az adatok és iratok felhasználásával több kölcsönt is felvett.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói P. Lajos Attilát 2013. április 5-én egy budapesti bevásárlóközpont bankfiókjában elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

A büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok alapján az előzetes letartóztatásban lévő férfit a nyomozók összesen 12 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűncselekmény, 1 rendbeli sikkasztás bűntett, 1 rendbeli lopás bűntett, 116 rendbeli közokirat-hamisítás bűntett, 11 rendbeli okirattal visszaélés bűntett és 1 rendbeli magánokirat-hamisítás vétség elkövetésével gyanúsítják.   

A férfi élettársát F. Mariannát a nyomozók szintén gyanúsítottként hallgatták ki egy rendbeli közokirat-hamisítás bűntett és egy rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben a napokban befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!