Még mindig szerveznek gyerekharcokat

2014.09.24. 07:32

Nemzetközileg jegyzett versenybírók segítségét kérte a rendőrség, hogy felgöngyölítse az országos felháborodást kiváltó ketrecharcos gyermekek ügyét – tudta meg a Blikk.

A lap szerint "régi, rutinos mérkőzésvezetőkkel" akarja elemezni a rendőrség a viadalokról készült videókat. Olyanokkal, akik nemzetközi szinten is bíráskodtak – mondta a lapnak egy bennfentes, aki nem akarta felfedni azoknak a bíróknak a nevét, akiket megkerestek a nyomozók. A szakemberek feladata az lesz, hogy megállapítsák, megfeleltek-e a védőfelszerelések a kívánalmaknak.

A fél kereskedelmi médiát bejárta az a  Blikk által felkapott  júniusi csepeli MMA-gála. Ezen az amatőr versenyen ugyanis gyerekek is indultak, a gyerekek közül pedig ketten sérülést szenvedtek: egy kislányt torkon rúgtak, egy fiú koponyasérülést szenvedett. A legnagyobb publicitást az kapta, hogy egy 16 éves fiút úgy földhöz vágtak, hogy beszakadt a tüdeje .

A Blikk leleplező cikke és a közvélemény felháborodása ellenére azonban továbbra sem hagytak fel a szervezők a gyerekek versenyeztetésével - állítja a lap. Az újság szerint Simicskó István sportért felelős államtitkárnál is betelt a pohár. Ő azt ígérte, minél előbb szigorítanak a jogszabályokon, ezért várhatóan már októberben az Országgyűlés elé kerül az ügy. Közben a Blikknek azt is sikerült megtudnia, hogy a zsaruk már megkeresték a versenyek szervezőjét is.