Vilhelmina
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Orbán levélben köszöntötte a zsidó újévet

D KOS20130505030
2014.09.24. 08:55 Módosítva: 2014.09.24. 10:22

Levélben köszöntötte a zsidó újév alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök négy magyarországi zsidó szervezet vezetőjét, közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A levelekben – amelyeket Deblinger Eduárd, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, valamint Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke számára kézbesítettek szerdán – Orbán Viktor azt írta: "mikor az óévet felváltja az új, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, és felülvizsgáljuk a terveinket. Bár eltérően számítjuk az időt, és hagyományaink is különböznek, a Rós Hásáná mégis közös értéket közvetít".

A kormányfő a zsidó újév alkalmából "örömmel és nagyrabecsüléssel" köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget. Orbán Viktor azt írta: "kérem a Teremtőt, hogy mindaz az érték, amelyet Önök és elődeik évszázadok óta őriznek és ápolnak, továbbra is színesítse nemzetünket, és vezessen közösségeink gyarapodásához! Kívánom, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva!".

Shana tova! - Muppet show