Újabb 300 millió a Várkert Bazár befejezésére

2014.09.24. 08:27

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint a kormány újabb 300 millió forintot utalt ki a Várkert Bazár befejezésére, az eddig elköltött 9 milliárdon felül.

A Népszabadság szerint olyannyira nem lehet tudni, hogy valóban mikor készül el az épületegyüttes és környezete, hogy a BKK-nál kedden még sem azt tudták megmondani, hogy mikor közlekedhetnek újra a 86-os buszok azon a szakaszon.

Mint azt megírtuk, a Várkert előztt húzódó, felújított Lánchíd utcában valószínűleg nem fognak elférni a 86-os buszok egymás mellett, mert túl keskenyre tervezték. A BKK ezt határozottan cáfolta, a napilapnak viszont kedden már azt állították, hogy az a cél, hogy a busz ismét a korábbi útvonalon közlekedjen.   

A lap szerint egy hónappal az átadás után hiába szedték fel és rakták le újra az utcaköveket, ma is akadnak jókora rések a biciklisáv szélén, és a legnagyobb parkoló sem készült még el.

Lázár János a jobbikos Sneider Tamás kérdésére nemrégiben azt válaszolta, hogy a Várkert Bazár felújításának és bővítésének uniós projektje 2015 tavaszán zárul, és addig előfordulhatnak még garanciális javítások, amelyek akár komolyabb munkavégzéssel is járhatnak.