Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Elhatárolódtak, de kiderült, hogy ők is sárosak

2014.09.25. 17:57

Kedden egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet, amelyen Garabits Károly erzsébetvárosi vállalkozó, az MSZP, a DK, az Együtt-PM és két helyi civilszervezet közös önkormányzati képviselőjelöltje beszél arról, miként kell lopni, egyúttal azt is megemlíti, hogy ő csak névleg van bejelentve a kerületbe. Az eset után a baloldali pártok elhatárolódtak Garabitstól, de most kiderült, még a polgármesterjelöltjük is egy lakásban "lakik" Garabitscsal. 

A hvg.hu munkatársa ugyanis csütörtökön megnézte a szavazóköri névjegyzéket. A listából – amely szavazókörönként tartalmazza, hogy az érintett körzetben kik rendelkeznek szavazati joggal – kiderült: az egyik Murányi utcai ház első emeletére van bejelentve egy Káposztás Endre nevű személy, és hivatalosan ugyanebben a lakásban lakik Garabits. 

A hvg.hu a földhivataltól kikérte a lakás tulajdoni lapját. Kiderült: a lakás Káposztás fiának a nevén van, Káposztás Endrének pedig élethosszig tartó haszonélvezeti joga van. De Garabits se nem tulajdonosa, se nem haszonélvezője az ingatlannak – csak oda jelentkezhetett be az önkormányzatnál, mint ahogyan arról a hangfelvételen is beszélt - írja a lap. Ám a Murányi utcai lakásban másvalaki is be van jelentve. A szavazóköri névjegyzék szerint Garabits és Káposztás mellett a baloldal helyi polgármesterjelöltje, Farkas Ferenc is itt "lakik".

001
Fotó: Huszti István

A hvg.hu felidézi: Farkast hivatalosan a DK jelölte a posztra, de élvezi az Együtt-PM és az MSZP támogatását is, a plakátokon az összes párt logója szerepel. Farkas pártja korábban úgy nyilatkozott, hogy Garabits független jelölt innentől, a felvétel kiszivárgása után elhatárolódtak a politikustól.

A hvg.hu megszólaltatta Farkas Ferencet. A politikus elismerte, hogy a Murányi utcai lakásban van bejelentve, amire elmondása szerint elővásárlási joga van, és reméli, hogy minél hamarabb lezárul az ügylet. Arról, hogy miért pont Káposztásék lakását akarja megvenni és mekkora a vételár, Farkas nem akart részleteket elárulni, azt mondta, ez egy magánügylet.