Jön a vénasszonyok nyara

2014.09.25. 10:48

Ugyan Csíkszeredában mínusz hat Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet csütörtök reggel, nálunk viszont melegszik az idő, és végre megjön a várva várt vénasszonyok nyara is.

Csütörtökön és pénteken kissé változatos, gyakran szeles idő vár ránk, több felhő is érkezik térségünkbe, melyekből elszórtan eső, zápor is kialakulhat. Napközben még mindenhol 20 fok alatt marad a csúcs, viszont enyhülnek az éjszakák, és megszűnnek a talajmenti fagyok is, ígéri az Időkép.

Szombattól aztán egyre kevesebb lesz a felhő fölöttünk, vasárnap és a jövő hét első napjaiban a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén szinte zavartalanul napos időre van kilátás, a szél is alig fog lengedezni.

Ezzel együtt melegszik az idő, szombaton még csak helyenként, vasárnaptól viszont egyre többfelé 20 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, sőt jövő hét elején helyenként a 25 fokot is megközelítheti a legmagasabb nappali hőmérséklet. A mostani számítások szerint a vénasszonyok nyara a jövő hét nagy részén kitarthat.