Markolóval kergették meg az Index tudósítóit

2014.09.26. 16:24

Bonyhád mellett forgatott pénteken az Index három munkatársa, mert az EU-s pénzből épített új szeméttelepről állítólag illegálisan folyatták ki a csurgalékvizet. Négy óra után, este hétkor hagyhatták el a helyszínt.

Kollégáink az állítólagos illegális kifolyatást szerették volna videóra venni a szeméttelepen, amikor a szerkesztőségi autót egy markolóval kergette meg a telep egyik dolgozója. A kamera közben végig rögzítette az eseményeket, valószínűleg emiatt egy idő után a markolós megállt és eltorlaszolta a kijáratot.

10660312 10152656542704361 584081428348217642 n x

A telepről kihívták a rendőrséget, ők délután négy körül érkeztek meg. Munkatársaink közel négy órán át álltak az autó mellett, vagy járták végig az eset helyszíneit a rendőrökkel. Miután az először kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, a megyei rendőrkapitányság újabb nyomozó egységet küldött a helyszínre.

A kiérkező rendőrök között magas rangú tisztek is voltak, amire magyarázat lehet, hogy kollégáinkkal volt Hadházy Ákos, a trafikbotrányt kirobbantó volt fideszes politikus, szekszárdi helyi képviselő, jelenleg LMP-s polgármesterjelölt, aki azt tervezi, feljelentést tesz személyi szabadság megsértése miatt.

Az autók ugyanúgy álltak végig, a rendőrök sem engedték, hogy bármit elmozdítsanak. A hangulat változó volt: a jó hangulatú beszélgetéseket egy-egy hangosabb szóváltás törte meg. A telep portása azt mondta, ő felsőbb utasításra akadályozta meg, hogy kollégáink, és a Hír24 egyik munkatársa elhagyják a telepet.

Munkatársaink szerint a szeméttelep nyitva volt, a sorompó fel volt hajtva, és belépést tiltó táblát sem láttak a bejáratnál. Ráadásul a cikói hulladéklerakó turistákat is fogad.

Figyelj, ez nekünk jön!