Orbán betiltatja a fajvédő konferenciát

2014.09.28. 14:41 Módosítva: 2014.09.28. 15:48

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. közötti, Budapestre tervezett konferenciáját.

Szintén friss hír, hogy szerződést bontott a konferencia rendezőivel a Larus Rendezvényközpont üzemeltetője, miután kiderült számukra, hogy milyen célra akarták igénybe venni a helyet. Mint írták, az október 4-re szervezett rendezvény szellemisége nem felel meg a demokratikus, polgári elveknek. De nemcsak hogy szerződést bontottak, hanem a helyet is zárva tartják aznap, közölték az MTI-vel.

Ahogy azt mi is megírtuk, az amerikai National Policy Institute október 3. és 5. között konferenciát szervezne Budapesten. A konferencia előadói között van Alexander Dugin, "a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus", a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója.

A tervezett rendezvény ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja, és a kormány is.