Szanyi Tibor gój motorosokat utaztatott Brüsszelbe

2014.09.28. 14:58
Az év története.

A kaszinótojásos ámokfutó, a Wittner Mária-rágalmazó, a Horthy-szobor-rongáló Dániel Péter olyan sajátos világot alakított ki képzeletében − és sokszor a valóságban is maga körül −, hogy maximális körültekintéssel kell eljárnia minden hírportálnak, amikor legépeli a nevét. De most egy csodálatos történetre hívta fel a figyelmünket, amelynek főszereplői Szanyi Tibor a gój motorosok, egy fogadás és 600 euró.

A legfrissebb Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy Szanyi Tibor két napig vendégül látta a Gój Motoros Egyesület néhány tagját Brüsszelben, és mindezt nem saját költségen tette. 

Telefonon értük el Szanyi Tibort, akinek feltettük a kérdést, hogy ez a hír megállja-e a helyét, vagy nem. A válasz pedig elég rövidre zárta a beszélgetést:

Megfogadtam, hogy ezt nem kívánom kommentálni. A fogadalom, pedig fogadalom.

Korábbi cikkünkben meg is szavaztattuk az olvasókat, hogy mit gondolnak, igaz-e a sztori. Felhívtuk Mészáros Imrét, a Gój Motorosok Egyesületének vezetőjét is, hogy megkérdezzük ugyanerről. Ő már nem volt olyan szemérmes, mint Szanyi, elmesélte a történetüket.

A fogadás

Elmondása szerint 2013-ban szeptemberében egy tévéműsorban Szanyi Tiborral együtt szerepeltek. A műsor utáni beszélgetés pedig egy fogadással végződött: ha nyer a baloldali összefogás, akkor a gój motorosok meghívják Szanyit és kampánycsapatát egy budai étterembe vacsorázni, de ha kétharmaddal nyer a Fidesz, akkor a szocialista képviselő vendégül látja a gój motorosokat Brüsszelben, fizetve azok benzinköltségét, szállását, ebédjét, vacsoráját. A választás eredményét ismerjük.

Szanyi Tibor szereti a fogadásokat

Legutóbb épp az Index főszerkesztő-helyettese ellen veszített el egy fogadást, akkor egy rekesz viszkit bukott. Az is politikai tartalmú fogadás volt. A viszki átadásáról készült videónkat itt tudja megnézni.

Mészáros szerint a választás után felkereste Szanyit, egy budai étteremben találkoztak, majd megegyeztek, hogy július végén kimegy a csapat Brüsszelbe motorral, Szanyi foglal szállást, másnap dímon-dánom, majd ők továbbutaznak Angliába, de azt már saját költségen, amire a szocialista képviselő igent mondott. Néhány hét múlva azonban azzal jelentkezett Szanyi, hogy legyen inkább szeptember, és menjenek inkább repülővel, ő intéz mindent.

Mészáros szerint ezt azért akarta így Szanyi, mert ezt az egész látogatást, úttal, Európai Parlament látogatással, ebéddel együtt el tudta számolni a szocialista képviselő, mint EP-képviselő. Mészárosék végül belementek, elmondása szerint azért, mert utánanéztek, és 24 éve nem volt motoros egyesület az EP-ben.

Mészároséknak a brüsszeli fogadtatás sem tetszett: megérkezés után az első frissítőkért is könyörögni kellett az őket fogadó embernek, aki Szanyi nevében kísérte őket az Európai Parlament épületébe, aztán a belvárosi vacsoránál nem választhattak az étlapról, hanem egy fix menüből kellett enniük. Mészáros szerint biztosan azért, mert ezt így tudja elszámolni Szanyi. És a legcsodálatosabb rész csak most jön:

A 600 euró

A vacsoránál Mészáros elmondása szerint már annyira egyértelművé vált számukra, hogy Szanyi igazából nem volt korrekt, és nem tartotta magát a fogadáshoz, hogy egyenesen megmondta neki, hogy ez így nem járja, eddig egy fillérjébe sem kerültek neki, ezért adjon nekik 600 eurót most, hogy ihassanak, ehessenek, amit akarnak másnap. Szanyi erre nem volt hajlandó.

utolsó javaslatként közöltem vele, hogy az európai parlamenti fizetését nem érintheti különösen, ha holnap a szabadfoglalkozási programunkhoz 600 eurót ad elszámolásra. (12x50 euró) És így végre állja a fogadást!

Mert az eddigi költségeket nem ő állta álláspontom szerint, hanem az európai parlamenti büdzséjéből állják

− olvasható Mészárosék Facebook-bejegyzésében, ahol a részletes beszámolót is elolvashatják. Mészáros szerint erre Szanyi felháborodva közölte, hogy a „kisujjamat nyújtom, a karom kell, hát a sörre is meghívtalak benneteket", majd letagadta a fogadást. A bejegyzés szerint végül a gój csapat egy cigi mellett megbeszélte, hogy nem erőltetik tovább a 600 eurót.

Mészáros szerint Szanyi megkérte őket, hogy ne beszéljenek a sajtónak erről a brüsszeli dologról, ő maga november elsejét említett nekik, hogy addig nem akar nyilatkozni a dologról, de Mészáros szerint annyira nem volt korrekt velük Szanyi, hogy úgy érezte, le kell írnia, el kell mondania.