Jenő
-3 °C
6 °C

Schiffer: Szóval a Bokros, aki a Kaczynskikkal és az enyhén széljobberekkel ült Brüsszelben?

2014.09.29. 00:28

A Lehet Más a Politika társelnöke, Schiffer András már vasárnap késő este reagált a hírre, miszerint az MSZP, az Együtt-PM és a DK visszalépteti Falus Ferencet, és lecseréli Bokros Lajosra:

Szóval akkor Bokros. Az a Bokros, aki öt évig üldögélt a brit konzervatívokkal, a klímaváltozást tagadó Klausékkal, a Kaczynskiakkal, továbbá még néhány, enyhén széljobber alakulattal közös brüsszeli frakcióban. Gondolom az következik, hogy akik egész nyáron Falust castingolták, most kiállnak a színpadra, fejükre húznak egy bohócsipkát, eléneklik az Internacionálét és magabiztos arccal várják a kétharmadot. Ahogy szokták.

Bokros Lajos 2010 és 2014 között európai parlamenti képviselőként az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának volt a tagja, mely frakcióban valóban több olyan formáció politikusa ült – mint például a Kaczynski ikrek nemzeti populista Jog és Igazságosság pártjának színeiben bejutott lengyelek –, akik a politikai palettán a mérsékelt jobboldalt tömörítő Európai Néppárttól jócskán jobbra helyezkednek el.

Hogy a magyarországi baloldali pártok ezt hogyan egyeztetik össze saját identitásukkal, az tényleg egy érdekes kérdés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?