Schiffer: Szóval a Bokros, aki a Kaczynskikkal és az enyhén széljobberekkel ült Brüsszelben?

2014.09.29. 00:28

A Lehet Más a Politika társelnöke, Schiffer András már vasárnap késő este reagált a hírre, miszerint az MSZP, az Együtt-PM és a DK visszalépteti Falus Ferencet, és lecseréli Bokros Lajosra:

Szóval akkor Bokros. Az a Bokros, aki öt évig üldögélt a brit konzervatívokkal, a klímaváltozást tagadó Klausékkal, a Kaczynskiakkal, továbbá még néhány, enyhén széljobber alakulattal közös brüsszeli frakcióban. Gondolom az következik, hogy akik egész nyáron Falust castingolták, most kiállnak a színpadra, fejükre húznak egy bohócsipkát, eléneklik az Internacionálét és magabiztos arccal várják a kétharmadot. Ahogy szokták.

Bokros Lajos 2010 és 2014 között európai parlamenti képviselőként az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjának volt a tagja, mely frakcióban valóban több olyan formáció politikusa ült – mint például a Kaczynski ikrek nemzeti populista Jog és Igazságosság pártjának színeiben bejutott lengyelek –, akik a politikai palettán a mérsékelt jobboldalt tömörítő Európai Néppárttól jócskán jobbra helyezkednek el.

Hogy a magyarországi baloldali pártok ezt hogyan egyeztetik össze saját identitásukkal, az tényleg egy érdekes kérdés.