Súlyos pluszéveket kaptak a hajléktalant agyonverő jóravaló fiúk

2014.09.30. 13:20

Kedden meghozták a másodfokú ítéletet Szegeden annak a négy fiúnak az ügyében, akiket jóravaló, tisztességes családban, szeretetben nevelkedő, pillanatnyi rossz döntést hozó fiatalembernek írtak le ügyvédeik, mielőtt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésbenbűnösnek mondta ki őket a Budapest Környéki Törvényszék februárban.

A 180 centi és 90 kiló feletti, sportos, izmos fiúk Pilisszentivánon 2012 augusztusában egy éjjel minden előzmény és motiváció nélkül halálra vertek egy gyenge fizikumú hajléktalant. Ketten még csak 17 évesek voltak ekkor. Az áldozat egy elhagyott trafóházban húzta meg magát, ott támadtak rá részegen. Követték az erdőbe is, amikor sikerült elmenekülnie. Jó negyed órán át ütötték, rúgták, taposták, végül magára hagyták a fák között, ahol meghalt. 74 sérülést számoltak össze a holttesten.

Az első fokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék  I. Gergelyt és S. Balázst, akik 17 évesek voltak a gyilkosság idején, 6-6 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A két kicsivel idősebb vádlott, B. Dániel és B. Szabolcs 8-8 év börtönt kapott. Kedden az ítélőtábla a két idősebb fiú büntetését 11-11 évre súlyosította.

Az ítélőtábla közleménye szerint az előző büntetést azért találták túl enyhének, mert ez a két fiú volt a támadás kezdeményezője, ők kezdték el bántalmazni a hajléktalant, ők vették üldözőbe, és ők mértek rá először újabb ütéseket. A súlyosabb büntetés másik oka az volt, hogy ők már felnőttként követték el a gyilkosságot. A másik két fiú 6-6 évét hegybenhagyták.

A bíróság enyhítő körülményként figyelembe vette mind a négyüknél a személyiségüket, példamutató magatartásukat a börtönben, és azt, hogy - úgy találták - a megbánásuk őszinte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport