Utálja a szomszédját? Mondja azt, hogy albérlőket tart!

2014.10.01. 10:46

Egy rosszindulatú szomszédja miatt megvonták a szegedi Csorba Imréné szemétszállítási díjkedvezményét, ráadásul meg is büntették, írja a Délmagyar.

A lap szerint a Környezetgazdálkodási Kft. helyszíni ellenőrzést végzett arról, hogy ki jogosult a kedvezményre és ki nem, azonban az érintett helyett a szomszédait faggatták. Az egyik szomszéd pedig azt állította, hogy a 84 éves beteg asszony albérlőket tart, így megvonták tőle a kedvezményt, és küldtek neki egy 20 522 forintról szóló csekket, aminek a befizetésére 5 napot adtak.

Az egyedülélő rokkant asszony a fiát kérte meg, hogy járjon utána az ügynek, így derült ki, hogy bár a nő otthon volt, hozzá elfelejtettek becsengetni az ellenőrök. A reklamáció után az ellenőrök újra kivonultak, ezúttal az érintetthez, és visszaállították a kedvezményt.

A lap megkereste a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-t, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy

minden jelzést komolyan veszünk, és ha kell, ismételten többször is kivizsgáljuk. Sajnos feladataink között ez a legkényesebb terület, tekintettel arra, hogy ki vagyunk szolgáltatva a lakókörnyezet információinak. Minden alkalommal jegyzőkönyv készül a helyszínen, amit sajnos a nyilatkozó, azaz a szomszéd sokszor nem hajlandó aláírni. A nyilatkozók a jó szomszédságra hivatkozással semmiképpen nem vállalják nevüket, de az is előfordult már, hogy letagadta azt is, hogy találkozott a helyszínelő kollégával.

Mint Kovács Ilona Tünde elmondta, augusztus végéig 397 esetben állítottak ki pótszámlát, és ebből csak 5 eset volt, amikor a helyszínelés során téves információt kaptak. Csorba Imrénétől elnézést kértek a kellemetlenségért.