Legalább öt évet kaphat a féltékeny férfi

2014.10.03. 10:34

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel egy budapesti bevásárlóközpontnál rálőtt volt élettársára - közölte az MTI-vel a főügyész helyettese. 

A nő 2013 év elején szakított a férfival, majd új párkapcsolata lett és ezt a vádlott nem tudta feldolgozni. A férfi egy budapesti piacon lőfegyvert és lőszereket vásárolt. Azt azonban nem tudta, hogy a fegyvert korábban már egyszer hatástalanították, majd később visszaélesítették, és az átalakítások következtében a pisztolyból kilőhető lövedék átlagos energiája jelentősen csökkent.

Tavaly október 8-án a férfi telefonon arra kérte a sértettet, hogy találkozzanak aznap este egy VI. kerületi bevásárlóközpontnál, ahova az előre betárazott lőfegyvert is magával vitte. A találkozón a férfi többször szóba hozta korábbi kapcsolatukat, sérelmezve, hogy a sértett szakított vele. Egyre ingerültebb lett, kiabálni kezdett a nővel, majd többször megütötte.

Ezután elővette a lőfegyverét, csőre töltötte és a sértettre fogta, aki megpróbált elmenekülni. A férfi azonban ekkor rálőtt a tőle mintegy 10 méterre lévő, menekülő nőre. A lövedék eltalálta a nőt, azonban a fegyver átalakítása miatt, csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A célzott lövés ugyanakkor az ügyészség szerint közvetlen közelről még így életveszélyes sérülést okozhatott volna a nőnek. A sértettnek ezután sikerült segítséget kérnie, miközben a vádlott elmenekült a helyszínről.

A férfival szemben a vád - más bűncselekmény mellett - emberölés bűntettének kísérlete, amelyért öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport