Szilvia
5 °C
16 °C

A mentő elakadt, a beteg meghalt

2014.10.03. 08:04 Módosítva: 2014-10-03 09:45:51

A hétvégén meccs közben összeesett a népligeti sporttelep teniszpályáján egy 61 éves férfi. A játékostársak mindent megtettek, hogy segítsenek rajta. Szívmasszázst alkalmaztak, szájon át lélegeztették, amivel kétszer is vissza tudták hozni, de a férfi végül a pályán halt meg, írja a Blikk.

A mentők perceken belül kiértek, de a kocsival nem tudtak behajtani a Népligetbe, mert minden irányból betonakadályokkal torlaszolták el az oda vezető utat.

A mentőszolgálat azt közölte: az esetkocsi személyzete csak az útlezárásig tudott eljutni. Onnan teljes felszerelésükkel futva tudták elérni a beteget, akinek már zajlott az újraélesztési kísérlete, de a férfi szívműködését már nem sikerült újraindítani.    

A letakart holttest másfél óráig ott maradt a pályán, közben n éhány méterre a tragédia színhelyétől hat pályán folytatódott a 16 éven aluli lányok részére kiírt egyéni viadal.  A holttestért a halottszállítók is csak gyalog tudtak bemenni.

A Népligetbe vezető összes utat ismeretlen tettes vagy tettesek több mint egy éve önkényesen, jogellenesen betonútakadályokkal zárták le, olvasható abban a közleményben, amelyet ma reggel az Indexnek is elküldtek. Gödry Ádám, az Ábris Teniszakadémia és Sportközpont elnöke a Blikknek azt mondta: két éve tart a háborúskodás a szemközti Taraliget lakópark üzemeltetőivel. A lakópark üzemeltetői el akarják lehetetleníteni a sportklub működését, ezért lezáratták az odavezető utakat,  elvágatták a villanyvezetéket, és elzáratták a szennyvízelvezetést is.   

A sportközpont üzemeltetői erre a helyzetre évek óta folyamatosan felhívták valamennyi illetékes hatóság, így a kerületi önkormányzat, rendőrség, főpolgármesteri hivatal, katasztrófavédelem figyelmét. A sportközpont közleménye szerint  az illetékes hatóságok évek óta tűrték, hogy a Népliget ezen részébe  vezető valamennyi gyalogos- és közúti bejárót magánérdekből, jogellenesen, mások életét és testi épségét veszélyeztető módon valaki  lezárja.  

Miután a katasztrófavédelem határozatban állapította meg a jogellenes útakadályokat, az üzemeltetők azokat saját erőből jó néhányszor eltávolították. Azokat azonban mindig rövid időn belül valakik eredeti helyükre visszatették és lerögzítették.  Néhány héttel ezelőtt egy kerékpáros szenvedett balesetet a Népligetben. A mentők ekkor sem tudtak közel menni a sérülthöz. Éppen az útakadályt visszaépítő emberektől érdeklődtek, hogy tudnak bejutni a Népligetbe.  

  Miután a sporközpont üzemeltetői azt látták, hogy a helyzet nem változik, sőt rosszabbodik, 350 aláírással ellátott levélben hívták fel a főpolgármesteri hivatal figyelmét a helyzetre. Kérelmükre érdemi válasz nem érkezett, intézkedés nem történt, mint ahogy a Városháza a további, az ügy állását firtató levelekre sem reagált.  Ugyanígy semmi nem történt a rendőrség, és a katasztrófavédelem részéről. Utóbbi ugyan az említett határozatot meghozta, de annak végrehajtásáról nem intézkedett. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?