Minimalista templomot avattak Debrecenben

2014.10.04. 22:12 Módosítva: 2014.10.04. 22:32

Új református templomot avattak szombaton Debrecenben. A lencztelepi gyülekezet templomszentelő hálaadó istentiszteletén Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdetett igét.

"Ha már közelebb jött hozzátok a templom, az a kihívás, hogy vegyétek észre: közelebb jött hozzátok Isten" - szólt a gyülekezethez a püspök, arra utalva, hogy a lencztelepi városrészben élőknek eddig nem volt templomuk.

Bölcskei Gusztáv a továbbiakban arról beszélt: "azért vagyunk együtt a templom keresztelésén, hogy átéljük azt a csodát", amit átéltek azok, akik ott voltak Jézus megkeresztelésekor.

"Amikor megnyílt, szétrobbant, szétszakadt az ég, s egy hang hallatszott a mennyből: te vagy az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm" - utalt a bibliára a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Ez a templom is arról szól: Isten szétrobbantotta az eget, hogy lásson bennünket.

Búzás Dénes lelkipásztor és Tasi Sándor, a gyülekezet gondnoka részletesen ismertette a Kováts András Ybl-díjas építész tervei alapján elkészült templom építésének történetét. A gyülekezet tagjai kétkezi munkával is segítették a kivitelezést.

Az önkormányzattól kapott területen 168 millió forintos költséggel templomot, gyülekezeti házat, parókiát, valamint játszó- és rendezvényteret építettek.

Pénteken arról számoltunk be, hogy Pannonhalmán 600 millió forintból épült kosárcsarnokot adott át Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Simicskó István sportért felelős államtitkár.