Pap a templomban: Szavazzanak a Fideszre!

2014.10.06. 18:47
Támogassa mindenki a Fideszt! Templomunknak, plébániánknak és egész közösségünknek nagy kellemetlenséget okozunk, ha nem tudjuk folytatni az együttműködést a zuglói vezetéssel, közölték a hívekkel a katolikus templomban. Pajor András plébános szerint ez nem kampány. Az viszont összeegyeztethetetlen a demokráciával, ha valaki számon kéri a papokon, hogy politizálnak.

"A templomban semmilyen kampány nem folyik" - közölte kérdésünkre Pajor András zuglói plébános, miután megkérdeztük, csakugyan bekerült-e a templomi hirdetések közé a következő felhívás:

Mindannyian menjünk el szavazni úgy, hogy meg­erősítjük újabb 5 évre a jelenlegi önkormányzati fel­állást, a fideszes képviselőket. Ez azért is fontos, mert templomunknak, plébániánknak és egész kö­zösségünknek nagy kellemetlenséget okozunk, ha nem tudjuk folytatni az együttműködést a jelenlegi zuglói vezetéssel. 

A plébános ugyanakkor nem tagadta, hogy ez az iránymutatás szerepelt a hirdetések között, sőt úgy vélte, az egyháznak egyenesen erkölcsi kötelessége, hogy "az elveihez és gyakorlati tevékenységéhez legközelebb álló közéleti csoportot vagy személyt támogatja, a vallás nem távolodhat el a való élettől."

"Azt viszont nem tartom összeegyeztethetőnek a demokráciával, hogy a szabad véleménynyilvánítást (templomon kívül vagy belül) bárki, bárkin, akár egy egyházi közösségen vagy személyen is számon kérje. Őszintén érdekelne, hogy a kérdéssel valamiféle kellemetlenkedés a céljuk?" - kérdezte Pajor.