Szeged: a KTI polgármesterjelöltje visszalépett a fideszes Kothencz javára

2014.10.08. 13:06

Visszalépett a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) szegedi polgármesterjelöltje,  Németh István, aki azt kérte támogatóitól, hogy Kothencz Jánosra, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület jelöltjére voksoljanak.

Németh István rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, Szegednek megújulásra van szüksége, és Kothencz János személyében látják azt, aki ezt elhozhatja a városnak. Mint mondta, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület jelöltje az elmúlt tíz évben tevékenységével bizonyította szociális érzékenységét, az igaz baloldali értékek melletti elkötelezettségét.

Németh István közölte, nem a Fideszt, hanem Kothencz Jánost támogatja, ezért azt kérte a KTI szimpatizánsaitól: abban a nyolc egyéni körzetben, ahol a KTI települési képviselőjelöltet állított, szavazzanak pártja politikusaira.

Kedden Szegeden járt Orbán Viktor is, hogy kampányoljon Kothencz János mellett. A helyi szimpatizánsoknak a kormányfő arról beszélt, hogy Botka legyőzhető: "ha most össze tudnánk kapni magunkat a hátralévő öt napban, akkor könnyen lehet, hogy az önkormányzati választás legnagyobb meglepetését tudnánk okozni".

Botka László és Kothencz József esélyeiről szóló elemzésünket itt olvashatja.