Volt MVM-es kaphatja a kommunikációs hivatalt

2014.10.10. 14:34

Az Index információi szerint Felkai György, az MVM éppen távozó kommunikációs vezetője a fő esélyes a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) elnöki posztjára.

Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor pénteken dönt a teljes kormányzati és állami céges hirdetési büdzsé felett rendelkező új hivatal vezetőjének személyéről.

A kormány a múlt héten közleményben jelentette be, hogy október 10-től hivatalosan is létrejön az új központ. Az már akkor is biztos volt, hogy az összkormányzati kommunikációt összehangoló, felügyelő, pénzelő hivatalt Lázár János, illetve Vidoven Árpád, a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára fogja irányítani. Az viszont még az utolsó napokban is változott, hogy milyen felállásban és tartalommal indul a több tízmilliárd felett diszponáló szervezet.

Az egyik fideszes vezető szerint olyan elnököt kerestek, aki jogász és/vagy legalább már testközelből látta, hogyan zajlanak a kommunikációs közbeszerzések.

Felkai neve a napokban egyre komolyabb jelöltként merült fel. A Figyelő csütörtökön azt írta: közte és Giró-Szász András korábbi kormányszóvivő között dőlhet a meccs. Giró-Szász azonban már többször is jelezte, nem szeretne egy ilyen típusú pénzosztó szervezet élére kerülni, és nem vállalná a megbízatást akkor sem, ha erre felkérnék.

Felkai György az MVM kommunikációs vezetőjeként az egyik legnagyobb állami hirdető főembere volt. Az MVM évente mintegy 350 millió forintot költött különféle médiumoknál. Ettől nyilván nem független, hogy a Marketing és Média piaci szaklap az 50 legbefolyásosabb kommunikációs, médiaipari szakember közé választotta.