Meghalt Váradi András, az alcsúti juhász

2014.10.11. 22:38 Módosítva: 2014.10.11. 22:54

Szombat este megjelent a police.hu-n, hogy nyolc órakor baleset történt a 8106-os úton, Alcsútdoboz határában: a 16-os kilométerszelvényben elgázolt egy férfit egy autó. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese késő este az Indexnek telefonon megerősítette azt a hírt, hogy a baleset sérültje a kórházban elhunyt.

Később újabb közleményt is kiadtak, ebben az áll, hogy a kórházba szállított sérült a szakszerű és gondos egészségügyi ellátás ellenére 22 óra 20 perckor életét vesztette.

Elsőként a 444.hu írta meg, hogy Váradi Andrást, az alcsútdobozi juhászt ütötték el. Váradi halálhírét a felesége megerősítette az Együtt politikusainak.

Pápa Levente, az Együtt politikusa az Indexnek azt mondta: Váradi éppen plakátokat ragasztott egy egysávos járási út mentén, amikor elgázolták. Az osztrák rendszámú autóban egy osztrák-magyar kettős állampolgár ült, aki megállt segítséget nyújtani. Váradi a székesfehérvári Szent György Kórház sürgősségi osztályára került.

A rendőrség késő esti közleménye szerint az áldozat az úttesten volt, amikor elgázolta a 84 éves sofőr a Mercedesével. A baleset körülményeiről egyelőre többet nem tudni, vizsgálja a rendőrség.

Az Együtt Facebook-oldalának képe feketére váltott, a Párbeszéd Magyarországért Facebookon-oldalán ez a szöveg jelent meg:

"Nem tudjuk felfogni, hogy mi történt. Elment közülünk, az egyik legjobb ember akit csak ismertünk. Távozásával sokkal szegényebbek lettünk, de nem csupán mi, hanem az egész ország. Váradi András egy szimbólum volt. Egy egyszerű gazdálkodó ember, aki amikor szembe találta magát az oligarchák gátlástalanságával, azt mondta: nem. Egy olyan ember volt, akiről mindannyian példát vehetnénk, mert kiállt az igazsága és a meggyőződése mellett, s bátran felvállalta, hogy a nyilvánosság előtt is képviseli azt. Váradi Andrással egy harcostárs, egy remek barát és egy nagyon, nagyon jó ember ment el. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában. Nyugodj békében András!"

A Nemzeti Választási Iroda elnökének délutáni közlése szerint tizenegy nyilvántartásba vett jelölt halt meg az önkormányzati választás előtt. Váradi András a tizenkettedik. Egyházasgerge egyik, független polgármester-jelöltje, P. Nándor péntek este gyilkosság áldozata lett . A rendőrség a testvérét gyanúsítja azzal, hogy egy szóváltás után leszúrta.

Váradit indította az Együtt  a Mészáros Lőrinc vezette Felcsút mellett fekvő Alcsútdobozon a polgármesteri tisztségért. Július elején jelentette be a párt, hogy Váradi lesz a jelöltjük, azután nem sokkal valaki egy kombájnnal lerombolta a földjét.

A szomszédom az Orbán Viktor, nem érti? Ott lakom. Kifosztották már az országot, csak nem veszik észre...

– magyarázta videónkban Fidesz szimpatizáns tüntetőknek tavaly novemberben (Váradit a videó elején és végén láthatják):

Birkások és Libások a Rogán-önkormányzat előtt

Váradi korábban a baloldali pártok országgyűlési kampányfilmjében is szerepelt, melyben elmondja, földjét „egy messziről jött fideszes″ kapta meg, és bár felajánlotta neki, hogy kap tőle munkát, de ő nem akart cselédje lenni.

Ez itt az én földem!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport