Az 500 milliós bukás után elvitte Harkányt a Fidesz

2014.10.12. 22:36

Kétharmad-egyharmad arányban (64,5 százalék a 35,5 százalék ellen) megverte a Fidesz-KDNP-s jelölt, Baksai Endre Tamás a régi független polgármestert, Imri Sándort Harkányban, ahol csak ők ketten indultak a polgármesteri tisztségért.

Az eredményekből úgy tűnik, a Fidesznek kifejezetten jót tett, hogy a kampány alatt kiderült: a kormány a Fidesznek kedvező politikai feltételhez kötötte a fürdőfejlesztésre szánt félmilliárdot, és miután a feltételét nem teljesítették, a kormány máshová vitte a pénzt.

Imri fokozatosan vesztett támogatottságából az elmúlt négy évben. 2010 októberében még a szavazatok 68,76 százalékával választották meg. 2013 tavaszán, amikor időközi választást kellett tartani Harkányban, Baksai már alaposa megszorongatta, de végül akkor még 8 szavazattal nyerni tudott.

Baksai a kampány alatt együtt szerepelt a Harkányi Hírekben Nagy Csabával, a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjével, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöki posztjának „várományosával”, aki azt nyilatkozta: ha a megyei vezetés és Harkány város is kormánypárti politikusok irányítása alá kerül, jelentősen megnő Harkány érdekérvényesítő képessége.