Itt a legrosszabb fideszes eredmény

2014.10.13. 16:27

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy az önkormányzati választásokon valószínűleg a legrosszabb fideszes polgármester-jelölti eredményt Polgárdiban érte el a párt. A településen a jelenleg is polgármester Nyikos László közel 84 százalékkal nyert a Fidesz jelöltjével, Szilasy Katalinnal szemben, aki kicsivel több mint 16 százalékot ért el. Nyikos korábban fideszes támogatással nyerte el a polgármesterséget, de a mostani választáson már nem támogatta a párt. A település azonban úgy tűnik, igen.

Azóta persze kiderült, korántsem ez a legrosszabb eredmény:

  • A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőregmecen a Fidesz-KDNP színeiben induló Gergely Zoltán 5,11%-ot ért el (9 szavazat), ami a négy induló eredménye közül a legrosszabb.
  • A Hajdú-Bihar megyei Tetétlenben 11,96%-ot ért el Bogár Sándor. A Fidesz-KDNP jelöltje ezzel a harmadik lett a négy induló közül.
  • A Pest megyei Veresegyházán pedig 12,58%-ot ért el a Fidesz polgármesterjelöltje, Szabóné Tolnai Ildikó.

Hivatalos sorrend persze nincs arról, hol érték el a fideszes polgármesterjelöltek a legrosszabb eredményt, így ha ön találkozott az 5 százaléknál is gyengébb eredménnyel, nyugodtan írja meg nekünk.