Letolt gatyával zaklatták a szavazatszámlálókat

2014.10.14. 12:04

Az egyik dóci szavazókörből – gyanúnk szerint ebből, a Bodorszéki klub nevű helyről – kértek rendőri segítséget, mert a szomszédos kocsmában elszabadultak az indulatok – írja a Police.hu. A Csongrád megyei település szavazatszámlálói azért fordultak a rendőrséghez, mert a szomszédos kocsmában többen kiabáltak, hangoskodtak, üvegeket, illetve poharakat törtek.

A rendőrség közleménye szerint a 34 éves R. Péter este nyolc körül ment volna szavazni, de hiába kopogott be, azt mondták neki, hogy a szavazás már lezárult, erre ő visszament a kocsmába. „Az ott szórakozó R. László – a megalapozott gyanú szerint – ezután egy sörösüveget dobott az egyik bizottsági tag kocsma előtt parkoló autójához”, aki nem dobta vissza szavazólappal, hanem csak odébbállt a kocsival, lőtávolon kívülre. Ezután visszaindult a szavazókörbe, és ezzel ő vált a két R. céltáblájává: nemcsak folyamatosan szidalmazták , hanem most felé dobtak egy sörösüveget, de csak a falat találták.

Ezután a helyszínre érkező rendőrök biztosították, hogy a szavazatszámlálás végén a bizottsági tagok zavartalanul elhagyhassák a szavazókört. Ez R. Lászlónak és társainak nem tetszett, annyira nem, hogy „szidalmazták a rendőröket és a bizottsági tagokat, illetve nadrágjukat lehúzva mutogatták nemi szervüket”.

A rendőrök elfogták a 40 éves R. Lászlót és a 34 éves R. Pétert, akiket garázdasággal megalapozottan gyanúsítanak, és a bíróságon azt kezdeményezték, hogy helyezzék őket előzetesbe.

A dóci választást egyébként Tóth Margit 7 szavazat előnnyel nyerte Vágó Gábor előtt (137-130), a 13 indulóból 4-en kerültek be a képviselő-testületbe, a negyedikként bejutott Biczók Imre Attila 130 szavazatot kapott, mindössze hárommal előzte meg Sipos Györgyöt. Ilyen feszültségeket látva talán nem is annyira meglepő, hogy R.-ék nem bírták idegekkel az estét.