Nándor
3 °C
16 °C

Életfogytiglan egy kapcsolat véres lezárásárt

2014.10.15. 13:49

Életfogytiglanra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki 2013 májusában bicskájával nyakon szúrta, és majdnem megölte volt élettársát Debrecen főterén. 

A szerkesztőségünkbe eljuttatott vádirat alapján a most 69 éves P. József Debrecen belvárosában élt hajléktalanként, itt ismerte meg a sértettet, aki egy ideig élettársa is volt. Kapcsolatuk hektikusan alakult, főleg az alkoholon vesztek össze. A férfi „keze többször eljárt” (bírósági fogalmazás!), de az asszony soha nem fordult sem orvoshoz, sem a rendőrséghez.

A bűncselekmény napján is többször összekaptak, az asszony nyugdíjának sorsát kérte számon a férfin, az viszont amiatt kezdte el késsel fenyegetni, mert épp esedékes volt egy korábbi bűncselekmény leülése, és emiatt ideges volt. A szóváltások, ütlegelések és kibékülések sorozata végén a P. József nyakon szúrta a nőt, aki megdöbbenve vette észre a nyakából folyó vért.

Azonban hiába kért segítséget, a tettest nem érdekelte az, hogy vérzik. Egy járókelő viszont észlelte a sérülést, és mentőt hívott – csak a Kenézy kórházban derült ki, milyen szerencséje volt a nőnek, hogy a penge elkerülte a nyaki verőerét és a gégéjét.

P. József esetében a bíróság súlyosbító körülménynek tudta be azt, hogy többszörös visszaeső - korábban már volt büntetve emberölési kísérlet és életveszélyt okozó testi sértés miatt is. Az életfogytigból így leghamarabb 20 év múlva, 89 éves korában szabadulhat feltételesen. A bíróság a férfit 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is, illetve kötelezte a 218 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport