Megfulladhatott a hummeres gázoló

2014.10.15. 06:39

A Blikk információi szerint Thomas Robert Bindberger péntek éjjeli halálát fulladás okozta – ő az az osztrák férfi, aki azért kapott 15 év fegyházat, mert 2012 októberében Apátfalván elgázolt egy motoros rendőrt.

A lap nem nagyon fejti ki értesülését, de ismét megszólaltatja az osztrák férfi védőügyvédjét, Buza Jánost, aki erősen kételkedik a rendőrség sietve kiadott jelentésében, mely kizárja az idegenkezűséget. Az ügyvéd elmondta, ügyfele

  • nem tervezte az öngyilkosságot, nem is volt erre utaló jel. Halála előtt jó étvággyal vacsorázott meg, ami öngyilkosok esetében legalábbis szokatlan.
  • Motivációja sem lett volna rá, hiszen ügyvédje biztosította arról, másodfokon megsemmisítették volna az ítéletet.
  • Azért sem mérgezhette meg magát, mert csak a fogfájására szedett gyógyszert, egyébként nem volt semmilyen egészségügyi problémája. Szájüregében nem is találtak gyógyszermaradványt.

Buza szerint az idegenkezűség megállapításával sem oszlik a homály, mivel Thomas Bindbergernek a börtönben sem voltak haragosai; ellenben az ügyvéd arra is felhívta a figyelmet, hogy

A toxikológiai vizsgálat eredménye fényt derít a halál okára, de az oda vezető út talán örökre titok marad

A többszörösen büntetett előéletű Bindberger több osztrák hummeres társával együtt 2012 októberében Romániából hazafelé tartott, amikor Apátfalvánál, a 43-as úton a rendőrök bemérték, és megbüntették. A büntetés megfizetése után továbbindultak, ekkor a drog hatása lévő hummeres leszorította a vele szemben közlekedő traffipaxos rendőrautót. A rendőrök segítséget kértek, két rendőrmotoros, Kenéz Imre és a társa indult az osztrák konvoj után. A Széchenyi utcánál Bindberger megállt, majd nagy sebességgel elindult: elgázolta az előtte álló rendőrmotorost. Kenéz Imre életét vesztette, a férfit csak több lövéssel tudták ártalmatlanná tenni. A bíróság első fokon szeptember végén ítélte 15 év fegyházra.