Részegen randalírozott az új polgármester a választás éjszakáján

2014.10.15. 23:39

Bilincsben vitték el a rendőrök Maronka Lajost, Gádoros frissen megválasztott polgármesterét a választás éjszakáján, mert részegen garázdálkodni kezdett - tudta meg az RTL híradója. A függetlenként induló Maronka katolikus diakónusként is szolgál. Elismerte, hogy a választás éjszakáján tényleg a szokásosnál hangosabb volt az utcán. Egy szemtanú szerint az egyik rendőrnek is nekiment, borosüveggel a kezében látták hangoskodni.

"Történt egy olyan dolog, hogy ránk hívták a rendőrséget, és hát garázdaságnak minősülő tevékenységet, illetve magatartást folytattunk, aminek következménye ötezer forintos bírság lett. Emberből vagyunk, a diakónus is emberből van, és hát az élet útján igen gyakran, mi mindannyian elesünk vagy megbotlunk, bocsánatot kell kérni " - fogalmazott a polgármester, majd bocsánatot kért. Az egyik falubéli nagyon rendes embernek tartja Maronkát, úgy véli, provokálhatták. 

Maronka Lajos neve korábban akkor merült fel, amikor kirúgták állásából, miután valaki bejelentette, hogy a szeged-csanádi egyházmegyében költségvetési csalás gyanúja merült fel.