Nem is vagyonosodási vizsgálat folyt Rogán ellen?

2014.10.16. 22:20 Módosítva: 2014.10.16. 22:21

Az RTL Klub híradójának nyilatkozó adószakértő szerint elárulta magát Rogán Antal, mikor azt állította, 30-40 napig vizsgálta vagyonosodását a NAV. A szakértő szerint a vagyonosodási vizsgálat ennél sokkal tovább, akár egy évig is eltarthat. 

Angyal József adószakértő azt állítja, hogy saját kérésre az adóhatóság egy más típusú vizsgálatot tart, amiben azt vizsgálják, hogy a kezdeményező a jövedelmei, vagy vagyonszerzése után befizette-e az adót és az illetékeket, nem azt, hogy erre honnan van pénze. Angyal szerint senki nem is kérhet maga ellen vagyonosodási vizsgálatot. 

Rogán annyit közölt írásban, hogy a lakásvásárlással kapcsolatos minden forint eredetét igazolta, de nem mutatta meg az adóhatóság által kiállított dokumentumot, és a NAV sem nyilatkozott a a vizsgálatról.

Még tavasszal tette szóvá Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa, hogy Rogán Antal adóbevallása nem egyezik a földhivatali nyilvántartással, és kiszámolta, hogy többet költ a hivatalos jövedelménél. Ezután jelentette be Rogán Antal, hogy adóhivatali vizsgálatot kér önmaga ellen.

Az önkormányzati választások estéjén azt mondta a híradónak, hogy már nyugodtan alhat, az adóhivatal befejezte a vizsgálatot. Ekkor mondta, hogy 30 vagy 40 napig vizsgálták.