Horrordrog miatt amputálni kellett egy lány karját

2014.10.17. 09:06 Módosítva: 2014.10.17. 10:35

A Blikk úgy tudja, hogy a krokodil nevű dizájnerdrog (amúgy nem dizájnerdrog - A szerk.) mellékhatásaként néhány nap alatt elhalt a karja egy fiatal lánynak, ezért könyök fölött le kellett vágni a karját. A lány egy dunántúli városban került kórházba nemrégiben, miután a bőre elfeketedett és üszkösödni kezdett.

A szer leírhatatlan fájdalmak kíséretében roncsolja szét az emberi szöveteket. Zacher Gábor toxikológus főorvos szerint a krokodilt különféle szerekkel elegyítik, például foszforral vagy sósavval. A szer pusztító mellékhatásaiért ezek felelősek, különösen akkor veszélyes, ha a drogfogyasztó a verőérbe fecskendezi az anyagot.

Találkoztam már olyannal, aki kipróbálta a krokodilt. Borzasztóan szennyezett anyag, ami egy dezomorfin-származék. Erősebb a heroinnál, de a rémisztő elváltozásokért mégsem ez, hanem a szerben lévő szennyező anyagok a felelősek

- nyilatkozta a lapnak dr. Szeles Géza igaz­ságügyi orvos szakértő.

A krokodil fő hatóanyaga nyugtatóként és fájdalomcsillapítóként használatos a gyógyászatban. Hatása 8-10-szer erősebb a morfinénál és 3-4-szer a heroinénál, eufóriát, lebegést élnek át vele a drogosok. Magyarországon üzletszerűen nem adják-veszik, viszont az interneten, vagy akár Ukrajnában be lehet szerezni.

A szer oroszországi hatásáról írt cikkünket itt olvashatja.  • Hírek
  • Árfolyam