Hiába oszlatták fel a Szebb Jövőért Egyesületet, máris újjáalakul

2014.10.17. 08:24

Ahogy azt mi is megírtuk, a Szegedi Ítélőtábla október 8-i jogerős ítéletében feloszlatta a Szebb Jövőért Egyesületet, mivel annak elnöke Kunhegyesen és Devecserben rasszista és kirekesztő beszédet mondott, és ezek alkalmasak voltak a romák megfélemlítésére.

A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja, hogy László Attila, az egyesült elnöke azonnal bejelentette, hogy másik szervezetet hoznak létre, és ez most szombaton meg is történik. Mint egy náci-nyilas portálra hivatkozva írják, a szervezet új neve Magyar Önvédelmi Mozgalom lesz, és a zászlóbontó rendezvényen többek között ott lesz Budaházy György és Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda vezetője is.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új mozgalom milyen szervezeti formában képzeli a folytatást, kéri-e bírósági bejegyzését. A Szebb Jövőért feloszlatásáért küzdő Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) vezetője szerint ahogyan az Új Magyar Gárdára vonatkozott a Magyar Gárdát feloszlató jogerős bírósági döntés, úgy a hatóságoknak most is fel kellene lépniük az új szervezet ellen akár mozgalomról, akár bejegyzett egyesületről van szó.  • Hírek
  • Bankszámla