Ne aggódjon, hétvégére visszatér az indián nyár

2014.10.17. 12:41

Pénteken a nap nagy részében sok lesz fölöttünk a felhő, inkább csak délutántól nyugaton süthet ki a Nap. Nyugat-északnyugat felől többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt délen, délnyugaton és néhol keleten ismét megdörrenhet az ég. Délutánra 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton lesz a legmelegebb.

A front szombatra virradóra kelet, délkelet felé távozik, így hétvégén sok napsütésre készülhetünk.Több gomolyfelhő az Északi-Középhegységben és az Alföldön lehet, itt futózáporok is kialakulhatnak. Hajnalban 4-11, délután 17-22 fok várható.

Vasárnap nagyrészt derült, napos idő lesz, csapadék nélkül. Bár a főváros és az Északi-középhegység térségében a felhőzet csak délutánra szűnik meg. Hajnalban 3-10, délután 17-22 fok között alakul a hőmérséklet.

A kellemes, vénasszonyok nyara jellegű idő még hétfőn is kitarthat, bárt délutántól újra a felhőké lehet a főszerep, és északon már lehet kisebb eső is. Ugyanis hétfőn éjszaka, kedden újabb front érkezik, és az előrejelzések szerint szerdán már 14-19 fok közé csökken a hőmérséklet.