Tanárnak nem volt jó, polgármester lett

2014.10.17. 08:05 Módosítva: 2014.10.17. 08:23

A Konyáron most polgármesterré választott Vig Szilárdot két éve azért bocsátották el a helyi iskolából, mert egy érpataki szélsőjobboldali rendezvényen arról beszélt, hogy a cigánygyerekeket csak veréssel lehet fegyelmezni, írja az Atv.hu.

Vig Szilárd független jelöltként indult. A településen heten szálltak ringbe a posztért. Vasárnap a szavazatok 36 százalékával ő lett a polgármester a hajdú-bihari településen.

Vig a konyári általános iskolában volt történelemtanár. Egy Érpatakon készült felvételen rövid beszédet tartott, amiben azt mondta:

Ki nem küldheted óráról, térdepeltetni eszedbe ne jusson, igazgató nem engedi, jó, néha muszáj. Olyan, hogy egyes vagy szaktárgyi figyelmeztető, az abszolút nem használ, tehát csak a fizikai erőszak.

Az eset után Viget elbocsátották, de a Jobbik fáklyás felvonulást szervezett mellette. Vig itt sem hazudtolta meg önmagát:

Remélhetőleg sikerrel megvívom harcom az ellenem hazugsághadjáratot indító liberális csőcselék, valamint engem az igazság kimondásáért elbocsátó Klebelsberg intézményfenntartó ellen.

A helyi cigány kisebbség vezetője szerint Vig ugyan függetlenként indult, de mindenki tudja, hogy a faluban jobbikos polgármester nyert végül is.