Béla
4 °C
15 °C

Így lesz képviselő a nevető harmadik

2014.10.18. 12:09
Egy vesztes jelölt újraszámolást kért riválisa ellen a Somogy megyei Látrányban. Egy harmadik jelölt nyert végül.

Remek választási történet kerekedett egy újraszámolásból a Somogy megyei Látrányban. Az önkormányzati választáson leadott szavazatok újraszámolása itt nem a mandátumot eredetileg elnyert vagy az első eredményt megtámadó képviselőjelöltnek, hanem egy harmadik indulónak kedvezett - közölte a megyei választási iroda vezetője szombaton.

Vörös Tamás főjegyző az MTI-nek azt mondta, hogy a hattagú testületből kiesett, függetlenként induló jelölt egyetlen szavazatnyi különbség miatt a voksok újraszámolását kérte, ám annak eredménye mégsem juttatta be a testületbe.

Az előzőekhez képest ugyanis az egyik jelöltnek 36 vokssal többet számoltak össze a két szavazókörben. 

Ezért sem az, aki ellen fellebbeztek, sem pedig a szavazatok újraszámolását kérő jelölt nem került be a testületbe, a többletszavazatokkal egy harmadik, szintén független jelölt győzött.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a somogyi településen 15 képviselőjelölt indult a vasárnapi helyhatósági választáson: 13 függetlenként, egy a Lungo Drom, egy pedig a Jobbik jelöltjeként. Közülük ketten - egy független és a Jobbik jelöltje - a polgármesteri tisztségre is pályáztak. Előbbi a szavazatok újraszámolását követően a képviselő-testületből kiesett jelölt.    

A polgármester-választást Kelemen Ferenc (független) nyerte meg a szavazatok 58,18 százalékával. Csima Alfréd János (független) a voksok 41,82 százalékát szerezte meg, míg Móritz János, a Jobbik polgármesterjelöltje nem kapott szavazatot.