no

Orbán váratlanul felszólalt a parlamentben

2014.10.20. 18:03 Módosítva: 2014.10.20. 18:05

Reggel még úgy volt, hogy a miniszterelnök ma nem beszél a parlamentben, de Novák Előd jobbikos képviselő kérdésére ő válaszolt. Novák Tasnádi László államtitkár III/II-es múltjáról kérdezte az azonnali kérdések órájában a miniszterelnököt, aki azt mondta, még ha hibának is tűnik a kinevezés, vállalja ennek következményeit, és a rendészeti államtitkár a posztján marad. 

Föltéve, de nem megengedve, hogy ez hiba volt (...), hibát nem tudok egy másik hibával kijavítani, mert ilyenkor a hibákat nem kivonják egymásból, hanem összeadják.

Tasnádi Lászlót a képviselők jelentős része régóta ismeri, 1990 után jelentős szakmai karriert futott be, kezdetben az Információs Hivatalnál, azután a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatánál, majd az APEH bűnügyi igazgatójaként. Tasnádi László 2010 óta a belügyminiszter kabinetfőnökeként több mint 70-szer képviselte a tárcát nyilvános bizottsági üléseken, munkáját közmegelégedéssel végezte, ezért kapott lehetőséget az előrelépésre - mondta Orbán.

A kormányfő megjegyezte: az államtitkár munkáját sem a Jobbik, sem más párt nem támadta, nem kritizálta. Ha Tasnádi László jó volt APEH-osnak, rendvédelmisnek, információs hivatalban dolgozónak, vajon nem lehet-e jó államtitkárnak, mondta. Véleménye szerint lehet, ám ezt az álláspontját sokan kritizálták - a Fideszben is -, amit elfogad, írja az MTI.