Lemond Kecel zsidózó, cigányozó polgármestere

2014.10.21. 22:30 Módosítva: 2014.10.21. 22:45

Napközben arról adtunk hírt, hogy a Fidesz kezdeményezte Haszilló Ferenc keceli polgármester pártból való kizárását, és felkérték, mondjon le. A Magyarnarancs.hu tegnap hozta nyilvánosságra azt az évekkel ezelőtti beszélgetés hangfelvételét, amin Kecel harmadjára is megválasztott, fideszes polgármestere tarkón lövéssel fenyegetőzik, cigányozik és zsidózik.

Haszilló kedd este a HírTV-n jelentette be, hogy lemond.

A felvételen a keceli polgármester és egy helyi újságíró beszélgetése hallható. Haszilló Ferenc elégedetlen volt a balliberális kormányok elszámoltatásával, és jogállami megoldás helyett inkább diktatúrákra jellemző módszert választott volna.

„Most kétharmados többség. Tarkólövés. Érted! Nincs elszámoltatás...Tarkólövés. Visszahozni a halálbüntetést, ötöt-hatot kivégezni. Hát azt mondták, hogy most van váltás. '89-ben nem volt, akkor most legyen váltás, és ebbe kicsit hosszabb távon belebukik a kormány, én azt látom”

– hangzik el a felvételen.

„Ez a g...i zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja, akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál.”

Haszilló Ferenc 2006 óta volt Kecel polgármestere. Október 12-én 14 szavazat különbséggel választották újra. A hangfelvétel az után került nyilvánosságra, hogy kiderült, a szavazatokat nem kell újraszámolni.

Bocsánatot kért

„Akit megbántottam vagy megsértettem ezzel a hangfelvételen keresztül leadott anyaggal, attól elnézést kérek. Senkit nem akartam megbántani, de nagyon úgy érzem, hogy ez a felvétel egy manipulált, vágott felvétel, és nem abban a szövegkörnyezetben adja ki magát, mint ami ott elhangzott” – reagált Haszilló Ferenc a HírTV-nek.