Lázár már megkapta az Ökotárs-jelentést

2014.10.21. 08:44 Módosítva: 2017.01.12. 13:14

Lázár János már megkapta, a kormány pedig szerdán tárgyalja a Norvég Alap támogatásairól készült Kehi-jelentést – írja az ilyen ügyekben mindig jólértesült Magyar Nemzet. A lap szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 40 oldalas dokumentumot állított össze az unióshoz hasonló támogatások elosztásáról.

Ahogy arról mi is többször írtunk, a kormányzat azzal vádolta az Ökotárs Alapítványt, hogy az politikai szempontok alapján ítéli oda a norvég állami forrásból érkező támogatásokat. Lázár János ezért tavasszal a norvég pénzek elosztását - az EU-támogatásokhoz hasonlóan - az állam felügyelete akarta vonni. A civil szervezetek elleni, több sebből vérző vádat azonban a norvég állam is visszautasította, így a pénz kezeléséről nem sikerült megegyezni. Ezután indult meg egy olyan megfélemlítő hatósági eljárás, mely Brüsszeltől Washingtonig mindenhol kiverte a biztosítékot, és maga Obama elnök is szót emelt ellene.

Az Ökotárs Alapítványt ráadásul nem csak a kormány vegzálja, hanem az azóta komoly korrupciós botrányba keveredett NAV is, mely felfüggesztette a szervezet adószámát – amit csak akkor szokás megtenni, ha az adóhatóság komoly pénzügyi szabálytalanságokat sejt a háttérben.